
Vlaams volksvertegenwoordiger

Herasfalteren deel fietspaden en wegdek N403/Potterstraat
De Vlaamse Regering heeft gisterenavond een akkoord bereikt over het GIP – het geïntegreerd Investeringsplan. Om 21u42 liet minister Annick De Ridder (N-VA) op platform X weten “Habemus Gipem”. In dat GIP zijn zowel bedragen opgenomen voor nieuwe gewestwegen, grondige renovaties alsook bedragen voor wegherstel an gewestwegen. In dat laatste budget zit een belangrijk herstel van de fietspaden en het wegdek van de gewestweg N403-Potterstraat in Sint-Pauwels
Fietspaden en wegdek al jaren in slechte staat
“Bij het aantreden van onze nieuwe beleidsploeg stelden we vast dat de fietspaden, wegdek en parkeerstroken van de gewestweg N403 Potterstraat/Zandstraat in de bebouwde kom van Sint-Pauwels al een tijdje stevig in verval waren. Het betreft zowel putten en oneffenheden in het fietspad als scheuren en putten in het wegdek. Er was in het verleden al eens oplapwerk gebeurd door het agentschap wegen en verkeer (AWV), maar dit werd allemaal opnieuw losgereden. De fietspaden liggen er bijgevolg al langere tijd oneffen bij” licht burgemeester en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) de situatie toe.
Heraanleg Potterstraat nog niet voor meteen
“Bij het eerste overleg dat we hadden met AWV bij het begin van onze beleidsperiode, hebben we de situatie van de N403 Potterstraat/centrum Sint-Pauwels direct op de agenda gezet. Een volledig heraanleg van de Potterstraat N403 zit in studiefase, maar dat is een heraanleg waar niemand op dit moment een datum op kan kleven. De andere kant van de N403, zijnde de Zandstraat richting Kemzeke, daarvan loopt het openbaar onderzoek voor de heraanleg. Kortom wachten op een volledig nieuwe aanleg van de Potterstraat, daar kan gezien de ernst van de situatie niet op gewacht worden” vervolgen Daniëls en schepen van mobiliteit Lauren Van Guyse (N-VA) die zelf in Sint-Pauwels woont.
Opname in GIP structureel onderhoud
Daniëls ging in onderhandeling met AWV en het kabinet van minister De Ridder om voldoende middelen te voorzien binnen het onderdeel structureel onderhoud. “Het zoveelste putje vullen brengt hier geen soelaas meer en dus is een structureel onderhoud met een nieuwe toplaag aangewezen zodat fietsers een vlak fietspad hebben, de bewoners minder overlast door de putten en het wegverkeer veilig kan verlopen. Ik ben blij dat we dat hebben kunnen bekomen door dit in het GIP onder structureel onderhoud op te nemen. Eerst punt om iets te realiseren is de nodige middelen voorzien en dat is hiermee gebeurd. We zullen dan ook aandringen op een snelle actie hier” besluit Daniëls.
Lees ook de artikels die verschenen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.
