Vuilnisbakkenplan: "sluikstorten wordt niet aangepakt"

Door Koen Daniëls op 12 januari 2022, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Vuilnisbakkenplan moet zwerfvuil verminderen (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Wo. 12 Jan. 2022, Pagina 5)

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas wil met een vuilnisbakkenplan volgend jaar sluikstort en zwerfvuil tegengaan. “Meer dan een jaar lang werd de vullingsgraad en de aanwezigheid van sluikstort in en rond de vuilnisbakken maandelijks gemeten”, zegt schepen voor Leefmilieu Herwin De Kind (Groen). “Op basis van die analyse gaan we een aantal verbeteringsmaatregelen uitvoeren.”

Concreet gaat het onder meer over het plaatsen van andere modellen vuilnisbakken op bepaalde plaatsen, het verkleinen van de inwerpopening en het aanbrengen van verfraaiing rond de vuilnisbak. “Als gemeente blijven we ook sensibiliseren en samenwerken met scholen en inwoners rond sluikstort en zwerfvuil”, klinkt het nog.

Voor oppositiepartij N-VA is het vuilnisbakkenplan “ondoordacht”. “Sluikstorten wordt in dit plan niet aangepakt”, zegt fractievoorzitter Koen Daniëls. “Eigenlijk is het een 'vuilnisbakkenverwijderplan' waarbij veertien van de 107 vuilnisbakken weggenomen worden. Van handhaving is ook zo goed als geen sprake.” (bfs)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is