Verouderde brandweerkazerne wordt uitgebreid en gerenoveerd

Door Koen Daniëls op 4 oktober 2022, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Verouderde brandweerkazerne wordt uitgebreid en gerenoveerd (Het Laatste Nieuws/Waasland & Dendermonde, Di. 04 Okt. 2022, Pagina 25)

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas gaat de verouderde brandweerkazerne in de Blokstraat renoveren en uitbreiden. Er moet onder meer nieuw sanitair, extra opslagruimte en een aparte garage voor de ziekenwagen bijkomen.

''De brandweerpost voldoet niet meer aan de huidige normen van een modern,

duurzaam en functioneel gebouw"", geven burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) en schepen voor Gebouwen Matthias Van Zele (CD&V) aan. ''Het complex is volledig verouderd en heeft veel te weinig plaats voor een efficiënte werking van het korps. Door de afwezigheid van kleedkamers moeten onze brandweermannen zich omkleden tussen de brandweerwagens. Als ze moeten overnachten in de kazerne gebeurt dat op matjes. Sanitaire ruimtes, werkplekken, opslagruimtes, een nachtverblijf voor permanentie en een aparte garage voor de ziekenwagen: de kazerne heeft het allemaal nodig. Ook de duurzaamheid van het gebouw is een belangrijk aandachtspunt."" De gemeente zoekt nu een ontwerper voor de opmaak van een plan voor de renovatie en uitbreiding. De start van de werkzaamheden staat gepland voor 2023.

Volgens Koen Daniëls (N-VA) drong zijn partij al langer aan op een renovatie. ''De brandweerkazerne is de meest aftandse en niet-reglementaire kazerne van de hele hulpverleningszone"", zegt Daniëls. ''Het feit dat de ziekenwagen niet meer permanent in Sint-Gillis-Waas staat en op weekdagen overdag naar Stekene is verhuisd, heeft blijkbaar dan toch het bestuur wakker geschud. Dat men nu toch wil investeren, vinden we goed. Hopelijk wordt het geen half werk."" (BFS)

BERT FOUBERT ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is