Twintig maatregelen tegen impact corona (Nieuwsblad + TV Oost)

Door Koen Daniëls op 1 juli 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Twintig maatregelen tegen impact van corona (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Wo. 01 Jul. 2020, Pagina 2)

Om de impact van het coronavirus in Sint-Gillis-Waas tegen te gaan, heeft een partij-overschrijdende werkgroep een hele reeks maatregelen bekendgemaakt.

De werkgroep bestaat uit burgemeester Maaike De Rudder en Harry De Wolf voor CD&V, Koen Daniëls en Marlene Moorthamers voor N-VA, Katja Daman voor Groen-SP.A en Romain Meersschaert voor Vlaams Belang. “We kregen van de Vlaamse overheid 260.000 euro om steunmaatregelen uit te werken”, klinkt het. “We gingen daarmee aan slag, aangevuld met geld uit de gemeentekas. Het totaalpakket omvat twintig maatregelen. Daarbij horen aankoopcheques voor gezinnen, vrijstellingen van bedrijfsbelasting voor bedrijven die verplicht moesten sluiten, het wegvallen van de gezinsbelasting voor gezinnen waarvan minstens één persoon minstens 24 dagen technisch werkloos was, een extra bijdrage aan scholen van het vrije net en het gemeenschapsonderwijs, een extra toelage voor de oudercomités.”

Daarmee bereikte de werkgroep een akkoord waarmee gezinnen, handelaars, bedrijven, scholen en verenigingen de coronacrisis een beetje beter kunnen verteren. “Er komt ook een vrijstelling van de belasting op reclamedrukwerk, terrassen en tijdelijke inname van het openbaar domein.

Doe-boek voor kinderen

Verder is er nog een tegemoetkoming aan vzw's Saleghemkring, De Zoal en Den Beneen voor gederfde inkomsten, kunnen geboekte activiteiten in gemeentezalen kosteloos geannuleerd worden, worden de belasting voor campings en taxidiensten gehalveerd en subsidies voor erkende verenigingen verdubbeld, een toelage voor gezinnen met een gezinslid met een handicap is er ook, net als een subsidie voor GC De Route om toch nog een betaalbaar cultureel programma op te zetten.

Verder worden er deze vakantie zomerscholen georganiseerd, stelt de gemeente van het openbaar domein ter beschikking voor de uitbreiding van de terrassen van de horeca en wordt er een doe-boek gemaakt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en ten slotte is er een tegemoetkoming voor kwetsbare gezinnen op inschrijvingsgelden speelplein en grabbelpas.” (gvdv)

De reportage van TV Oost kan u hieronder bekijken:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is