Spoedoverleg heeft succes : álle fietspaden N403 worden hersteld

Door Koen Daniëls op 23 maart 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Spoedoverleg heeft succes : álle fietspaden N403 worden hersteld

 Bron: Bert Foubert, Het Laatste Nieuws, 23/03/2023, online via https://www.hln.be/stekene/spoedoverleg-heeft-succes-alle-fietspaden-n40...

 

Alle fietspaden van de N403 in Stekene zullen worden vernieuwd met een asfaltlaag. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten na spoedoverleg met het gemeentebestuur. Dat had aangeklaagd dat een aantal fietspaden die in slechte staat waren, niet werden aangepakt.

Schepen voor Openbare Werken Kris Van Duyse (GeBe) in Stekene en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) nadat ze vaststelden dat tijdens de huidige heraanleg van de N403 een aantal fietspaden werden overgeschoten. Ze vroegen spoedoverleg aan met bouwheer AWV, en met succes. “De fietspaden die deel uitmaken van dat wegdek zouden ineens mee vernieuwd worden”, klinkt het bij het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD). “Voor de fietspaden die van het wegdek gescheiden waren door bushaltes en betonnen tussenstroken was in overleg met de gemeentelijke diensten geen vernieuwing voorzien. Na overleg hebben we nu besloten ook de vrijliggende stroken fietspad aan te pakken. De vrijliggende delen van de fietspaden achter de bushaltes langs de N403 in Stekene zullen dus ook een nieuwe, comfortabele asfaltlaag krijgen. Deze werkzaamheden zullen volgen op de huidige fase 2 en waarschijnlijk plaatsvinden na de paasvakantie.”

 

Bekijk ook de reportagie die TV-Oost hierover maakte.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is