Sepp (16) is Vlaams parlementslid Daniëls voor één dag

Door Koen Daniëls op 20 oktober 2022

Op 20 oktober is het actiedag van YOUCA.  Meer dan 14.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om vandaag te gaan werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze vandaag verdienen, 55 EUR, gaat naar een sterk jongerenproject van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador.  Sepp Van Beveren (16) van het Atheneum in Dendermonde ging aan de slag als stagiair van Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) uit Sint-Gillis-Waas.

Sepp volgde Daniëls een volledige dag en mocht zelfs een vraag stellen in de officiële commissie onderwijs aan minister Ben Weyts. “Ik heb wel interesse voor politiek en op school moeten we ook de actualiteit volgen.  Het leek me wel interessant om het parlement van binnenuit te zien en het heeft mijn verwachtingen helemaal ingelost.  Toen ik de vacature van parlementslid Daniëls zag, heb ik direct ingeschreven omdat ik van hem wel al had gehoord” aldus Sepp.

“Als we willen dat jongeren interesse hebben voor beleid en politiek, moeten we hen ook toelaten de democratie van binnenuit mee te maken.  Graag werk ik dan ook mee aan dit project.  En Sepp heeft dat zeer goed gedaan bij de vraag over vrijheidsbeperkende maatregelen in het buitengewoon onderwijs.  Hij stelde ook zeer geïnteresseerde vragen” aldus Daniëls.

 

Lees ook het artikel dat verscheen in Het Laatste Nieuws, Sepp (16) zetelt één dag in Vlaams Parlement samen met Koen Daniëls: “Mocht zelfs vraag stellen aan de minister” Of bekijk de reportage op TV Oost via deze link.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is