Geen subsidie voor woonwagenterrein (Nieuwsblad + TV Oost)

Door Koen Daniëls op 13 juli 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Minister schrapt subsidie voor woonwagenterrein (Het Nieuwsblad, Ma. 13 Jul. 2020, Online)

Sint-Gillis-Waas - Het dossier van een kleinschalig residentieel woonwagenterrein in de verblijfzone Heykavel in De Klinge staat opnieuw on hold. De Vlaamse overheid reikt dan toch geen subsidie uit voor de aanleg ervan.

De Vlaamse overheid had beloofd een subsidie over te maken aan de gemeente Sint-Gillis-Waas om de nodige gronden aan te kopen, maar Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) heeft die subsidie nu geschrapt. “We stelden een ontwerper aan en die maakte een plan van het woonwagenterrein met een pergola”, zegt burgemeester Maaike De Rudder. “We vroegen een omgevingsvergunning aan en er kwam bezwaar tegen de pergola. De vergunning wordt afgeleverd voor het woonwagenterrein, zonder pergola. Daarop dienden we een subsidieaanvraag in en gaven hiervoor de vergunning én het plan door aan de minister. Op dat plan stond echter de perogola nog wel. Omdat het plan en de vergunning niet overeenstemmen keurde de minister de subsidie af. We gaan nu een nieuw plan opmaken, zonder pergola, en zullen dit aan de minister overhandigen in een nieuwe subsidieaanvraag. Voor de rest waren er geen opmerkingen op de aanvraag, dus ben ik er vrij zeker van dat na dit euvel de subsidie wel goedgekeurd zal worden door de minister.”

Oppositiepartij N-VA blijft zich kanten tegen het woonwagenterrein in Heykavel. “De gemeente negeert zomaar de vele bewaarschriften”, zegt fractieleider Koen Daniëls. “Het gemeentebestuur veegt haar voeten aan de ruimtelijke ordening voor een woonwagenterrein waar ook geen draagvlak voor is. Het huidige woonwagenterrein in de Reepstraat kan perfect blijven bestaan.”


Ook TV Oost wijdde er een stukje aan : 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is