€10,7 miljoen euro Digisprong-middelen voor het Waasland

Door Koen Daniëls op 4 juni 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert bijna 11 miljoen euro in Digisprong-middelen in het Waasland. “Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt Weyts samen met Vlaams Parlementslid en expert onderwijs Koen Daniëls. “We grijpen de coronacrisis aan om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat is een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit.”

Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Er wordt € 385 miljoen uitgetrokken voor een grote Digisprong voorwaarts. 

De Vlaamse Overheid keert een schijf van € 230 miljoen extra middelen uit aan scholen. Het gaat om de eerste schijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar maar ook in de ondersteuning en in de scholen.  Daarvan komt er meer dan 53 miljoen euro richting Oost-Vlaanderen.

“Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”, stelt Daniëls nog.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is