Eindelijk hondenpoepvuilbak, geen hondenloopweide (meer)

Door Koen Daniëls op 9 april 2022, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas
Koen Daniëls, Dirk Van Raemdonck, Walter Scheerders aan de nieuwe hondenvuilbak

*update 13 april 2022

 

N-VA Sint-Gillis-Waas maakte drie jaar geleden een omvattend plan tegen sluikstort.  Het plaatsen van extra vuilbakken en hondenpoepvuilbakken en deze systematisch legen alsook het betrappen en vervolgen van sluikstorters maakten daar deel van uit.  De meerderheid van CD&V en Groen/Vooruit stemde toen -onbegrijpelijk- tegen dat plan.  Verplaatsbare camera’s tegen sluikstort, zoals in andere gemeenten, of extra vuilbakken zijn er nog altijd niet.

 

Hondenpoepvuilbakken

N-VA is tevreden dat er nu wel hondenpoepvuilbakken zijn geplaatst onder andere in de Warandewegel in De Klinge.  “Hier in de Warandewegel komen veel Klingenaren wandelen met hun hond.  Dat er nu eindelijk hondenpoepvuilbakjes zijn, is een goede zaak.  We hopen dan ook dat ze goed gebruikt worden en er geen zakjes met hondenpoep meer rondslingeren” aldus N-VA gemeenteraadsleden Dirk Van Raemdonck en Walter Scheerders die hopen dat de vuilbakjes ook regelmatig zullen geledigd worden.

 

Hondentoilet … zonder toilet

Opmerkelijk is wel dat er halfweg de straat een bord staat “Hondentoilet”, doch dat er in de zeer ruime omgeving behalve een berm, een gracht en de straat niets te bespeuren is. “Een bord hondentoilet zetten, zonder toilet is toch een beetje de wereld op zijn kop.  Vroeger hadden de Klingenaren hier op de weide een zeer grote loosloopweide voor hun hond.  Helaas is daar nu helemaal prikkeldraad voor Natuurpunt, betaald door de gemeente.  De honden mogen daar niet meer loslopen omdat de uitwerpselen van de hond de biodiversiteit zou verstoren.  De uitwerpselen van de koeien die nu op die weide lopen is blijkbaar “biodiversiteitspoep” drukt Van Raemdonck zijn ongenoegen uit.

 

Hondenloopweide met hondentoilet

De N-VA stelt voor om een deel van de voormalige weide in te richten als hondenloopweide.  “Het moet toch mogelijk zijn om op die oppervlakte een deel van de weide in te richten als hondenloopweide met daaraan gekoppeld een hondentoilet.  Op die manier kunnen én natuur én hondenbezitters vredig naast elkaar dezelfde ruimte gebruiken en staat er geen bord “hondentoilet” gewoon langs de kant van de straat” stellen N-VA fractievoorzitter Koen Daniëls en raadsleden Dirk Van Raemdonck en Walter Scheerders voor. 

 

Lees ook de artikels die hierover verschenen:

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is