Verlichtingspaal die crashpaal was geworden verplaatst

Door Koen Daniëls op 12 september 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

De verlichtingspaal in de scherpe bocht van de parallelweg langs de E34-Expressweg vlak voor de oprit van Vrasene is verplaatst naar de binnenkant van de bocht om bijkomende aanrijdingen te vermijden.  Koen Daniëls, Vlaams Parlementslid en voorzitter van de N-VA gemeenteraadsfractie in Sint-gillis-Waas is daarvoor blijven aandringen bij minister Weyts (N-VA) en het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Ik passeer frequent langs de parallelweg van de E34 en het viel me op dat er één verlichtingspaal regelmatig werd aangereden in de scherpe bocht ter hoogte van de oprit Vrasene.   Uit tellingen bleek dat in een periode van 3 jaar deze paal al 6 keer werd omvergereden en nadien zijn er nog gevolgd.  De verlichtingspaal was dus een crashpaal geworden. Onaangepaste snelheid ligt veelal aan de oorzaak van het “missen van de bocht”. De mogelijke gevolgen van dergelijke aanrijdingen zijn echter groot voor de inzittenden van de wagen, maar er is ook een maatschappelijke kost om telkens de hulpdiensten ter plaatste te sturen alsook het vervangen van die paal. Bovendien zijn die aanrijdingen ook gevaarlijk voor andere bestuurders op de parallelweg en de afrit als de paal omver wordt gereden.

Ik heb dit probleem bij de minister en AWV onder de aandacht gebracht en blijven aandringen op een oplossing, zoals het verplaatsten van de paal” legt Daniëls uit.  Hij is dan ook tevreden dat de verlichtingspaal is verplaatst naar de binnenkant van de bocht.  Auto’s die nu uit de bocht gaan belanden in berm en gracht, wat toch al minder ernstige gevolgen heeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is