Top 3 van de Vlaamse parlementsleden !

Door Koen Daniëls op 20 april 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Uit Het Nieuwsblad van 20/4/2019 :

Het is niet gemakkelijk om in het Vlaams Parlement boven het pak uit te stijgen. Er zetelen per partij meer parlementsleden, dus moeten die vaak genoegen nemen met een kleiner speelveld. Niet verwonderlijk dus dat de twee absolute toppers beiden fractieleider zijn, netjes verdeeld over meerderheid en oppositie.

Matthias Diependaele van N-VA en Björn Rzoska van Groen worden door vriend en vijand geroemd voor hun dossierkennis en bepalen – dankzij hun rol – mee het debat. Nagenoeg al hun collega-fractieleiders scoren vlot boven het gemiddelde. Koen Van den Heuvel schopte het zo zelfs tot minister.

Wie geen fractieleider is, moet het hebben van het eigen werk en het nodige lef. En het helpt natuurlijk als je dé autoriteit van je partij bent op het vlak van onderwijs. N-VA’er Koen Daniëls en zijn Open VLD-collega Jo De Ro scoren beiden ver boven het gemiddelde. Maar het kan ook op andere manieren. Vraag maar aan SP.A’er Rob Beenders, die vanuit de oppositie de meerderheid dwong om de energie- en waterfacturen aan te passen.

Trots dat mijn inzet voor u door het Nieuwsblad.be wordt beloond met 4,5 sterren op 5.
Plaats 3 van de 124 van het Vlaams Parlement, na 2 fractieleiders!
Fijn om te zien dat inzet, dossierkennis en gedrevenheid wordt gewaardeerd, ook voor mijn collega’s Matthias Diependaele, Lorin Parys, Jan Peumans en Bjorn Rzoska.
In de top vijf zijn er 4 N-VA-ers.
Ook na 26 mei zet ik mij graag met evenveel energie in als u dat wil!

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is