Protestevenement in Doel na sluiting kernreactor 3: “Huidige reactoren behouden én nieuwe bouwen”

Door Koen Daniëls op 23 september 2022

Protestevenement in Doel na sluiting kernreactor 3: “Huidige reactoren behouden én nieuwe bouwen”

Bron: Het Laatste Nieuws, 23 september 2022, online via https://www.hln.be/beveren/protestevenement-in-doel-na-sluiting-kernreac...

 

In het polderdorpje Doel heeft de organisatie ‘Stand Up for Nuclear' een protestwandeling georganiseerd tegen de stillegging van kernreactor 3. Enkele tientallen manifestanten kwam voor de actie opdagen.

Vrijdagavond wordt kernreactor Doel 3 van het elektriciteitsnet gehaald. Reden genoeg voor ‘Stand Up for Nuclear', voorstanders van kernenergie, om een protestevenement te organiseren aan de Scheldedijk in Doel. “Kernenergie is goedkoop, betrouwbaar, veilig, milieuvriendelijk en zorgt voor veel energie als je het rationeel bekijkt”, zegt Paul Bossens namens Stand Up for Nuclear. “Wij vragen om de kerncentrales in ons land maximaal te behouden en bovendien om nieuwe centrales te bouwen.”

Op de manifestatie waren ook politieke fracties vertegenwoordigd. Koen Daniëls (N-VA), gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid, sprak zijn sympathie uit voor de actie samen met andere lokale mandatarissen van zijn partij uit de regio. “Het is onbegrijpelijk dat vandaag één vijfde van de elektriciteitsproductie van dit land door de Vivaldi-regering wordt uitgeschakeld. Dit heeft niet enkel een impact op de prijs, maar ook op de zekerheid dat er genoeg stroom zal zijn. Voor het Waasland zal het op lange termijn ook heel wat arbeidsplaatsen kosten. Kernenergie is uitgevonden in de oliecrisis. We zitten nu midden in een gas en CO2-crisis. Als kernenergie nog niet bestond, we hadden het vandaag uitgevonden.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is