Ook volgend schooljaar extra busverbinding tussen polderdorpen en school GTI

Door Koen Daniëls op 3 september 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Ook volgend schooljaar extra busverbinding tussen polderdorpen en school GTI (Het Laatste Nieuws, Za. 03 Sep. 2022, Online)

Tijdens het schooljaar 2022-2023 komt er opnieuw een extra busverbinding tussen Sint-Gillis-Waas en Beveren op schooldagen. Het schepencollege van Sint-Gillis-Waassloot daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met De Lijn af.

Bert Foubert

Na het afschaffen van de gemeentelijke schoolbus vanuit De Klinge en Meerdonk naar het GTI in Beveren in september van 2020 waren de leerlingen uit de polderdorpen aangewezen op het openbaar vervoer. Omdat die verbinding kampte met ernstige capaciteitsproblemen legde De Lijn extra busritten in voor de schoolgaande jeugd.

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas zal de busverbinding vanaf volgend schooljaar mee financieren. “De bus vertrekt in De Klinge en rijdt via Meerdonk en Vrasene naar Beveren zonder in Sint-Helena te passeren”, zegt schepen voor Mobiliteit Erik Rombaut (Groen). “Mensen uit Sint-Gillis-Waas kunnen de bussen op lijn 85 gebruiken. Het specifieke busaanbod bestaat uit één verbinding De Klinge-Beveren 's ochtends op schooldagen en één verbinding Beveren-De Klinge 's avonds of op woensdagmiddag op schooldagen. Het busaanbod blijft in de eerste plaats gericht op de leerlingen van het GTI, hoewel alle gebruikers welkom zijn.”

Fractieleider Koen Daniëls van oppositiepartij N-VA pleit ervoor om het tijdsschema van de bus nog verder aan te passen. “De leerlingen van het KA in Beveren hebben iets andere schooltijden, en zouden ook van die bus gebruik kunnen maken. De verbinding is er, dus kan ze maar beter voor zoveel mogelijk leerlingen efficiënt worden ingezet.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is