Grondverwervingen voor heraanleg Zandstraat Sint-Pauwels verlopen moeizaam

Door Koen Daniëls op 28 februari 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Voor de heraanleg van de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas dienen 68 (al dan niet gedeeltelijke) onteigeningen te gebeuren. Uit het antwoord dat Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Koen Daniëls (N-VA) kreeg van minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat er nog maar 19 zijn afgerond.

De riolering onder de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas is toe aan vernieuwing. Omdat de weg bij rioleringswerken volledig moet opengelegd worden, zijn die werken de ideale gelegenheid om ook de weg zelf te vernieuwen. Samen met Aquafin zal het Agentschap Wegen en Verkeer de Zandstraat daarom onder handen nemen.
De Zandstraat is op dit moment geen comfortabele weg. Het wegdek is versleten, de fietspaden zijn te smal en liggen vlak naast een rijweg waar het verkeer zich niet altijd aan de snelheidsbeperking houdt. Daarom zal de weg worden vernieuwd van de Vlasrootstraat in Kemzeke tot de Vosdreef in Sint-Pauwels. Tegelijk zal de weg veiliger worden gemaakt voor alle weggebruikers.

Voor de werken starten moeten er nog een aantal stappen gezet worden. Zo zijn er voor het uitvoeren van de werken een aantal grondinnames nodig. “Uit het antwoord op mijn vragen blijkt nu dat van de 68 innames die gerealiseerd moeten worden, er 19 innames zijn afgerond met een akte en dat er voor 16 innames een mondeling akkoord is. Voor 20 andere innames lopen er gesprekken met de vastgoedcommissaris, en voor 13 innames dienen de eigenaars nog voor het eerst gecontacteerd te worden” stelt het parlementslid Daniëls. 

Daarnaast moet er we voor deze werken een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Van zodra de omgevingsvergunning is goedgekeurd kunnen de werken worden aanbesteed en kan er een aannemer gezocht worden voor het uitvoeren van de werken. “Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt dat in 2023 de werken kunnen starten. Als alles vlot verloopt moeten ze klaar zijn in 2024. Ik blijf dit dossier vanuit het parlement nauwgezet opvolgen”, besluit Daniëls.

 

Lees ook de krantartikels die hierover verschenen:

  • Onteigeningen langs N403 lopen vertraging op: “Heraanleg Zandstraat pas voor volgend jaar”, Het laatste nieuws, 28 februari 2022, online, https://www.hln.be/sint-gillis-waas/onteigeningen-langs-n403-lopen-vertr...

  • Nog veel werk om slecht wegdek tussen Sint-Pauwels en Sint-Niklaas te herstellen: “We mikken nog altijd op 2024”, Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, 1 maart 2022, pagina 2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is