Burgemeester wordt nieuwe voorzitter Welzijnsvereniging?

Door Koen Daniëls op 9 januari 2021, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Chantal Vergauwen is nieuwe schepen, burgemeester wordt voorzitter van Welzijnsvereniging (Het Laatste Nieuws/Waasland, Za. 09 Jan. 2021, Pagina 39)

Chantal Vergauwen (CD&V) is de nieuwe schepen voor Welzijn. Ze legde donderdag tijdens de OCMW-raad haar eed af.

Chantal Vergauwen is de nieuwe schepen voor Welzijn en de nieuwe voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Ze volgt Marita Meul op, die na 15 jaar als schepen met pensioen gaat, maar nog wel lid blijft van de gemeente- en OCMW-raad. Chantal Vergauwen is geen echte nieuwkomer. Ze was al schepen van 2016 tot en met 2018 en maakt deel uit van de gemeenteraad sinds 2013. Ze neemt de bevoegdheden van Marita Meul over en krijgt er ook landbouw bij.

Burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) neemt dan weer het voorzitterschap van de Welzijnsvereniging over van Marita Meul. Die verenigt woonzorgcentrum De Kroon, een kortverblijf en twee residenties met assistentiewoningen. N-VA-raadslid Koen Daniëls stelt zich daar vragen bij. "We stellen met enige verbazing vast dat de nieuwe schepen Chantal Vergauwen, die al lid was van de raad van bestuur van de Welzijnsvereniging, er geen voorzitter van mag worden. Blijkbaar heeft burgemeester en Vlaams parlementslid Maaike De Rudder nog tijd over om de Welzijnsvereniging te gaan leiden. In vele andere gemeenten worden alle sociale thema's samengebracht bij één schepen, zoals dat het geval was bij Marita Meul." (JVS)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is