Welles-nietesspelletje over heraanleg straten in De Klinge (Nieuwsblad 07/02/2020)

Door Koen Daniëls op 7 februari 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Welles-nietesspelletje over heraanleg straten in De Klinge (Het Nieuwsblad*, Vr. 07 Feb. 2020, Pagina 5)

Er is een zoveelste politiek relletje uitgebroken onder de gemeenteraadsleden in Sint-Gillis-Waas, deze keer over de heraanleg van twee straten in De Klinge. Oppositiepartij N-VA beweert dat de Recoletten- en Van Hovelaan niet heraangelegd zullen worden, ondanks eerdere beloften. “Pertinent onjuist”, zegt meerderheidspartij CD&V.

Burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) reageert eens te meer gepikeerd. “Ik betreur deze onterechte en nodeloze stemmingmakerij. De oppositie is er perfect van op de hoogte dat we de Van Hove- en Recolettenlaan ook willen aanpakken. Dat is al herhaaldelijk meegedeeld. We hebben al verschillende werkvergaderingen gehad en afgelopen maandag is het dossier nog besproken op het schepencollege. Er wordt dus wel degelijk verder aan gewerkt en dit op een duurzame en correcte manier, met grote aandacht voor mobiliteit. Een brief aan de inwoners is reeds in opmaak en die mag spoedig in de bus verwacht worden.”

“Kar gekeerd”

Koen Daniëls (N-VA) reageert op zijn beurt. “We kunnen alleen maar blij zijn dat beide straten nu wél zullen aangepakt worden, in tegenstelling tot eerdere antwoorden die we mochten ontvangen. Goed dat de kar gekeerd is, in het belang van onze inwoners”, zegt Daniëls.

De Rudder: “Waar haalt Daniëls het vandaan dat het beleid de kar gekeerd heeft? Er is al heel veel werk gekropen in een allesomvattend plan en we gaan doordacht te werk. Langs de kant staan roepen dat er niks gebeurt, is helemaal niet nodig en pertinent onwaar.” (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is