'Waken dat alle beslissingen worden uitgevoerd' (Standaard 20/05/2019)

Door Koen Daniëls op 20 mei 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

De kracht van het verderzetten: de N-VA wil er 'vooral over waken dat alle beslissingen worden uitgevoerd' (De Standaard*, Ma. 20 Mei 2019, Pagina 3)

De N-VA richtte de voorbije maanden openlijk haar pijlen op de onderwijspost van CD&V-minister Hilde Crevits vanwege de 'dalende kwaliteit van het onderwijs', waaronder de kennis van het Nederlands en het begrijpend lezen. Toch toonde N-VA-voorzitter Bart De Wever zich afgelopen weekend in een interview met Het Nieuwsblad tevreden over de voorbije vijf jaar.

'Aan het gevoerde beleid zouden we helemaal niks veranderen. Alles wat we gedaan hebben, hebben we samen gedaan', antwoordde De Wever op de vraag wat de N-VA anders zou doen als ze het departement Onderwijs zou overnemen. De Wever stoort zich naar eigen zeggen wel aan 'sommige scholen en koepels die een brede eerste graad proberen door te voeren of een systeem zonder punten of examens. Voor ons is de slinger wat te ver doorgeslagen naar het welzijn van de leerlingen. De kennisoverdracht heeft daarbij ingeschoten.' 'Maar', benadrukt hij, 'de beslissingen van de afgelopen jaren zullen daar voor een deel aan tegemoet­komen.'

Heel veel lijkt de N-VA dus niet meer te willen sleutelen. 'We hebben de afgelopen jaren goede beslissingen vastgelegd in decreten, maar nu willen we er vooral over waken dat de afspraken ook worden uitgevoerd door de scholen en effectief in de praktijk worden gebracht', zegt Koen Daniëls, onderwijsexpert van de N-VA. Hij heeft het dan onder meer over het M-decreet en het tegenhouden van de brede eerste graad. (san)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is