Van Hove- en Recolettenlaan dan toch niet heraangelegd (Nieuwsblad 06/02/2020)

Door Koen Daniëls op 6 februari 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Van Hove- en Recolettenlaan dan toch niet heraangelegd (Het Nieuwsblad*, Do. 06 Feb. 2020, Pagina 5)

De putten en bulten in de Recolettenlaan en Burgemeester Van Hovelaan in De Klinge, veroorzaakt door de wortels van grote bomen, worden dan toch niet weggewerkt, ondanks eerdere beloftes van het gemeentebestuur.

“We zijn blij dat in de Boerenkrijglaan, Van Saeftingelaan en Warandewegel de bermen en trottoirs heraangelegd zijn”, zeggen N-VA-raadsleden Dirk Van Raemdonck en Koen Daniëls. “De straten die aangepakt werden, zijn echter niet de enige die te lijden hebben onder de wortels van grote bomen. Ook in de Burgemeester Van Hovelaan en de Recolettenlaan komen goten, bermen en opritten omhoog door de dikke wortels. Er werd in het verleden beloofd dat ook deze straten zouden aangepakt worden door het rooien van de grote bomen, de straat te herstellen en nieuwe, aangepaste bomen aan te planten. Maar daar komt de gemeente blijkbaar op terug.”

Op de jongste gemeenteraad zei schepen Harry De Wolf (CD&V) dat ze zouden bekijken of de grote bomen gerooid konden worden en verwees door naar de administratie. “Daar vertelt men ons dat de bomen toch zullen blijven staan en bijgevolg de putten en bulten dus ook zullen blijven liggen”, klinkt het. “Wij als N-VA vinden dat de belofte moet nagekomen worden en blijven ervoor pleiten dat in de Van Hove- en Recolettenlaan de bomen vervangen worden door aangepaste exemplaren.” (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is