Straatvuilnisbakken worden in plan gebracht (Nieuwsblad 16/7/2019)

Door Koen Daniëls op 16 juli 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Straatvuilnisbakken worden in plan gebracht (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Di. 16 Jul. 2019, Pagina 3)

De gemeente Sint-Gillis-Waas is een vuilnisbakkenplan aan het opmaken. “We gaan na hoe intensief de straatvuilnisbakken in onze gemeente gebruikt worden”, zegt schepen Herwin De Kind (Groen). “Overbodige vuilnisbakken zullen verdwijnen. Op plaatsen waar er bakken te kort zijn, worden er extra voorzien”, zegt de schepen.

“In een eerste fase maken we een inventaris van de vuilnisbakken in de gemeente. Hoeveel zijn er? In welke staat verkeren ze? Wat is de vullingsgraad? Dat brengen we allemaal in kaart. De kapotte vuilnisbakken worden hersteld of vervangen, de overige worden grondig gepoetst. We voorzien ze allemaal ook van een uniek volgnummer. De eerste resultaten zullen gekend zijn in de loop van 2020.”

“We zijn tevreden dat het gemeentebestuur een van de maatregelen uit ons plan tegen sluikstorten heeft overgenomen”, zegt gemeenteraadslid Koen Daniëls (N-VA). “Jammer genoeg werd ons volledig plan, met ook nog andere maatregelen, niet goedgekeurd. Daarin was onder andere ook handhaving opgenomen voor wie publieke vuilnisbakken gebruikt om eigen afval in te dumpen.” (gvdv)

gvdv ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is