Snelheidsbeperking in de Zandstraat (Nieuwsblad 8/12/18)

Door Koen Daniëls op 10 december 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Welles-nietesspelletje over snelheidsbeperking in Zandstraat (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Za. 08 Dec. 2018, Pagina 1)

De unanieme beslissing van de gemeenteraad om de snelheid in de Zandstraat te verlagen tot 50 km/u is vernietigd door de Vlaamse overheid. Dus mag er weer 70 gereden worden.

Wegens de slechte staat van het wegdek en de fietspaden in de Zandstraat besloot de gemeenteraad op 13 september unaniem om er maximaal 50 km/u toe te laten. Maar dat was buiten het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid gerekend. Dat wil 70 km/u behouden. De borden zijn dus alweer weggehaald.

“CD&V heeft geen begrip voor de argumenten van het MOW”, reageert schepen van Mobiliteit Chantal Vergauwen (CD&V). “De gemeenteraad volgde immers de redenering van het Agentschap Wegen en Verkeer en voerde daarom 50 km/uur in. We zullen tijdens de gemeenteraad van 13 december opnieuw steun zoeken om de snelheid in de Zandstraat te verlagen tot 50 km/uur. De veiligheid van de fietsers is van levensbelang.”

“Dit is pijnlijk voor CD&V”, zegt Koen Daniëls, Vlaams Parlementslid en woordvoerder van oppositiepartij N-VA. “Want wat ze er vergeten bij te zeggen, is dat ze op meerdere vergaderingen met de provinciale Commissie Verkeersveiligheid en het Gewest zelf instemden met 70 km/u. Bovendien willen ze doen geloven dat 50 km/u met aparte fietspaden niet kan. Maar de inwoners zien aan de Potterstraat en de N70 aan het zwembad in Sint-Niklaas dat dat wel kan. Alleen moet je dat natuurlijk wel zeggen als je in een vergadering zit.” (gvdv)

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is