Procedure voor onteigening voor heraanleg N403 start eind oktober (Het Nieuwsblad 8/10/2020)

Door Koen Daniëls op 11 oktober 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Sint-Pauwels - Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) volgt de heraanleg van de Zandstraat N403, die de verbinding  vormt  tussen Sint-Niklaas en Hulst, op het grondgebied van Sint-Pauwels reeds jaren van zeer nabij op. Daniëls vroeg aan minister Lydia Peeters (Open Vld) of het onteigeningsbesluit al  getekend is en wanneer het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zou beginnen met de procedure tot onteigening bij de getroffen eigenaars/huurders.

Eigenaars worden tweede helft van oktober ingelicht

Hij vernam dat het onteigeningsbesluit op 14 juli 2020 getekend is en dat de procedure tot onteigening zal starten in de tweede helft van oktober. “Voor de bewoners is het goed dat er nu eindelijk duidelijkheid komt of ze al dan niet getroffen worden door onteigeningen.  Ik dring er dan op aan dat AWV dit spoedig doet en de nodige tijd voorziet om dit met de bewoners te bespreken en op een ordentelijke en effectieve manier aan te pakken zodat zo snel mogelijk de heraanleg van start kan gaan ” zegt Daniëls. “Ik ben ook tevreden dat het aandringen op meer informatie zijn vruchten afwerpt waarbij er in november een informatievergadering zal georganiseerd worden.  Hopelijk gooit Corona hier geen roet in het eten” aldus Daniëls. 

Tijdelijke en beperkte herstelling van grootste problemen fietspad Zandstraat

Ook volgt Daniëls de toestand van het fietspad langs die N403 op de voet op en vroeg hij in afwachting van de heraanleg van de N403 tijdelijke herstellingen aan de meest aangetaste stukken fietspad. Hij vernam dat AWV op de hoogte is van de situatie, maar dat er tot op heden geen concrete herstellingswerken staan ingepland. “Ik roep de minister dan ook op om noodzakelijke en beperkte herstellingswerken toch uit te voeren aan de fietspaden langs de N403, want sommige stukken kunnen niet wachten op de heraanleg. Het gaat dan ook over de veiligheid van de fietsers die we dienen te garanderen!” besluit  Daniëls. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is