Polder int meer belastingen (Het Laatste Nieuws 12/10/2018 + TV Oost)

Door Koen Daniëls op 12 oktober 2018, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Polder int meer belastingen (Het Laatste Nieuws/Waasland, Vr. 12 Okt. 2018, Pagina 16)

De Polder Land van Waas heeft het voorbije jaar meer belastingen geïnd dan vroeger. Dat blijkt uit vragen die gesteld werden door Vlaams Parlementslid KoenDaniëls (N-VA). Hij vroeg tekst en uitleg nadat inwoners van De Klinge, Het Kalf, Sint-Gillis-Waas, maar ook Melsele een aanslag voor polderbelastingen in de bus kregen.

De jaren voordien hadden ze nooit een aanslag gekregen. "Het polderbestuur en de dijkgraaf in het bijzonder verwezen naar de provincie en het kadaster, maar zowel het kadaster als de provincie gaven aan dat het wel degelijk het polderbestuur was die extra perceelsnummers hadden opgegeven om belastingen te innen," legt Daniëls uit. "Opvallend is ook dat een aantal straten die polderbelasting betalen in het noorden van het Waasland in de verste verte geen polder zijn zoals de wijk Het Kalf in Sint-Gillis-Waas." Volgens Daniëls dringt een actualisering van de polder Land van Waas zich op met een duidelijke taakverdeling tussen gemeente, provincie en Polder Land van Waas.

Daniëls vroeg ook een overzicht op van de vergoedingen die dijkgraven in heel Vlaanderen ontvangen. "De dijkgraaf van de Polder Land van Waas steekt met een mandaatvergoeding van 20.383 euro per jaar ver boven alle andere dijkgraven uit. De volgende dijkgraaf, van de Isabellepolder, in het rijtje moet het doen met bijna de helft, zijnde 11.853 euro." De dijkgraaf heeft intussen tijdelijk een stap opzij gezet omdat er een onderzoek loopt naar een aantal betwiste grondverkopen. (PKM)

De reportage van TV Oost kan u hier herbekijken :

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is