Plannen van 700.000 euro om inwoners duwtje in de rug te geven (Nieuwsblad 30/4)

Door Koen Daniëls op 30 april 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Plannen van 700.000 euro om inwoners duwtje in de rug te geven (Het Nieuwsblad*, Do. 30 Apr. 2020, Pagina 2)

N-VA heeft naar aanleiding van de coronacrisis voorstellen klaar om de impact van het virus op de inwoners, handelaars, horeca en verenigingen op te vangen en hen een duwtje in de rug te geven. De plannen van N-VA zouden de gemeentekas 700.000 euro kosten.

De voorstellen omvatten onder andere het geven van aankoopcheques aan gezinnen om te besteden bij bedrijven, winkels en verenigingen van Sint-Gillis-Waas, vrijstelling of vermindering van een aantal gemeentebelastingen, ondersteuning van de scholen in de aankoop of huur van materialen. Al deze voorstellen zouden de gemeentekas in totaal zo'n 700.000 euro kosten. “We gaan de voorstellen voorleggen aan alle andere partijen en belangenorganisaties, want in tijden van crisis zou het niet wijs zijn om zulke maatregelen in kleine groep of enkel binnen het schepencollege te maken”, zegt fractieleider Koen Daniëls.

De meerderheid van CD&V en Groen heeft wel oren naar de voorstellen van N-VA.

“Er wordt een werkgroep opgericht die zal bestaan uit vertegenwoordigers van alle fracties in de gemeenteraad”, zegt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V). “De werkgroep moet een plan met maatregelen uitwerken om de ondernemingen, verenigingen en inwoners die getroffen zijn door het coronavirus te ondersteunen.” (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is