Oppositie klaagt over gebrek aan onderhoud en gaat zelf onkruid te lijf (Nieuwsblad 19/8/20)

Door Koen Daniëls op 19 augustus 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Oppositie klaagt over gebrek aan onderhoud en gaat zelf onkruid te lijf (Het Nieuwsblad*, Wo. 19 Aug. 2020, Pagina 2)

De N-VA van Sint-Gillis-Waas is niet te spreken over het gebrek aan onderhoud van de bermen op het grondgebied van de gemeente. Enkele raadsleden sloegen dan maar zelf de hand aan de ploeg.

“De toestand is schrijnend”, vindt fractieleider Koen Daniëls. “We kloppen al maandenlang op de deur van het gemeentehuis om iets te doen aan het onkruid dat hier overal welig tiert. Maar de gemeente komt steeds met excuses waarom het onderhoud in gebreke blijft. Het is ooit anders geweest. Het nieuwe gemeentebestuur beloofde dat het, onder meer dankzij de 1 procent extra gemeentebelastingen, de bermen beter zou onderhouden. Maar het tegendeel is waar. We hebben er begrip voor dat er geen chemische producten meer gebruikt mogen worden, maar er kan ook op een ecologische manier aan bermbeheer worden gedaan.”

Burgemeester Maaike De Rudder (Cd&V) vraagt nog wat geduld. “Alles is toe te schrijven aan de firma die de werken voor ons moest uitvoeren”, zegt De Rudder. “Zij zijn compleet de mist in gegaan. Ze zijn te laat begonnen, hun machine was na drie dagen stuk, er was geen vervangmachine. We werden steeds aan het lijntje gehouden. We hebben de firma daarom nu aangetekend in gebreke gesteld en zoeken intussen al naar een alternatief. Intussen bekijken we met onze eigen mensen hoe we de hoogste nood al kunnen oplossen en alvast het centrum kunnen aanpakken. Ook voor ons is al dat woekerend onkruid letterlijk een doorn in het oog.” (ies)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is