N-VA wil starten met eenrichtingsverkeer

Door Koen Daniëls op 15 november 2018, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

N-VA wil starten met eenrichtingsverkeer (Gazet van Antwerpen/Mechelen - Waas, Do. 15 Nov. 2018, Pagina 25)

Naar aanleiding van het zware verkeersongeval van afgelopen weekend in de Polderstraat én de resultaten van de bevraging die N-VA enkele maanden geleden deed, doet de partij enkele concrete voorstellen om de verkeersveiligheid in het polderdorp serieus te verbeteren.

Bij het ongeval met een bestelwagen raakten verscheidene voertuigen die in de Polderstraat geparkeerd stonden, zwaar beschadigd. Eén van de wagens werd zelfs in de gevel van een kapsalon gekatapulteerd. “De klachten rond overdreven snelheid in de Polderstraat en het centrum van Meerdonk zijn al langer gekend”, zeggen Vlaams Parlementslid Koen ­Daniëls (N-VA) en zijn partijgenoot en toekomstig gemeenteraadslid Nico De Wert.

“Eind augustus deden we met N-VA een bevraging rond de verkeersveiligheid in Meerdonk. We kregen meer dan zestig reacties. Het voorstel om een proefproject te starten met eenrichtingsverkeer in het centrum van Meerdonk, gekoppeld aan snelheidsremmers en -controles, werd door een overgrote meerderheid positief beoordeeld. De overdreven snelheid in de Polder- en Molenhoekstraat werd veelvuldig gemeld. Dat kon niet zonder gevolg blijven”, besluit De Wert. (gvdv)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is