N-VA hekelt onregelmatigheden bij verkoop voormalig ziekenhuis Sint-Helena (27/7/2019)

Door Koen Daniëls op 27 juli 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

N-VA hekelt onregelmatigheden bij verkoop voormalig ziekenhuis Sint-Helena (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Za. 27 Jul. 2019, Pagina 4)

Zijn er onregelmatigheden gebeurd bij de verkoop van het vroegere Sint-Helenaziekenhuis aan een projectontwikkelaar? Oppositiepartij N-VA zegt van wel, het gemeentebestuur benadrukt dat er nog geen definitief ontwerp op tafel ligt.

In december 2017 besloot de gemeenteraad om het Sint-Helenacomplex te verkopen. Er diende slechts een kandidaat een offerte in. Intercommunale Interwaas onderzocht die en kwam tot de conclusie dat de offerte volledig in overeenstemming was met het bestek en dat bijgevolg de verkoop kon plaatsvinden. In april 2019 besloot de gemeenteraad om het Sint-Helenacomplex te verkopen voor 2.011.000 euro aan projectontwikkelaar Artenys uit Gent. Die wil er 28 woonzorgeenheden inrichten. Haaks op het gebouw, aan de oostzijde van het park, wordt in een nieuwbouw voorzien waarin achttien woonzorgunits komen. Het pand zal in stijl, kleur en gebruik van baksteen mooi aansluiten bij de gevel.

Volgens N-VA zijn er onregelmatigheden gebeurd bij de toewijzing. “De uitbreiding van Sint-Helena zou maximum twintig procent mogen bedragen”, zegt gemeenteraadslid Koen Daniëls. “Als we de plannen bekijken, is de geplande uitbreiding drie keer zo ruim als oorspronkelijk toegestaan. Dit betekent een groot verschil in rentabiliteit en het is oneerlijk tegenover andere kandidaten die hierdoor hebben afgehaakt.”

Makelaar Chris Scheerders heeft intussen al klacht ingediend. “Ik diende geen offerte in omdat ik vond dat het project niet rendabel was. Nu blijkt dat je achttien in plaats van zes appartementen kan bijbouwen. Dat is een ander verhaal”, zegt hij. Het gemeentebestuur benadrukt dat er nog geen enkel definitief ontwerp op tafel ligt. “De plannen zijn nog in ontwerp”, zegt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V). “De gemeente heeft de definitieve plannen, en dus de omgevingsvergunningsaanvraag, nog niet ontvangen. Die wordt pas in augustus verwacht.” (gvdv)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is