N-VA en burgemeester in de clinch rond afvalophaling bij assistentiewoningen (HLN 28/04/21)

Door Koen Daniëls op 28 april 2021, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

N-VA en burgemeester in de clinch rond afvalophaling bij assistentiewoningen

(Het Laatste Nieuws*, Wo. 28 Apr. 2021, Pagina 17)

Volgens N-VA mogen de bewoners van de assistentiewoningen in de Zwanenhoekstraat en Sint-Helenastraat hun huishoudelijk afval niet meer aanbieden op straat, maar moeten ze voortaan de ondergrondse containers in de buurt gebruiken. "Klopt niet", stelt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V).

Onlangs werden ondergrondse afvalcontainers geplaatst in de Zwanenhoekstraat, na overleg tussen MIWA, WoonAnker Waas en de gemeente. Met de komst van de nieuwe woonwijk Het Broek achter WZC De Kroon verandert ook de afvalophaling daar. De huidige en toekomstige bewoners moeten hun afval zelf naar één van de twee plaatsen met ondergrondse afvalcontainers brengen. Hun grijze restafvalcontainers kunnen ze niet meer gebruiken. Daar horen volgens N-VA ook de bewoners bij van de assistentiewoningen in de Sint-Helenastraat en Zwanenhoekstraat. "Dit kan toch niet de bedoeling zijn voor senioren die minder goed te been zijn?", vinden N-VA-raadsleden Koen Daniëls en Iris Ruys.

Volgens burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) is dat echter niet juist. "Het zijn nu alleen de bewoners van de 23 sociale woningen in de Sint-Helenastraat die zich voortaan moeten wenden tot de afvalcontainers. Voor de bewoners van de assistentiewoningen verandert er niks. Bovendien is dit een ingreep van afvalintercommunale MIWA, waarvan de voorzitter van N-VA is (Filip Baeyens, red). De meeste nieuwe wijken in het werkingsgebied van MIWA worden trouwens uitgerust met ondergrondse afvalcontainers." (JVS)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is