Laatste fase proefperiode: knip in Bosstraat wordt verplaatst (Nieuwsblad 9/8/2019)

Door Koen Daniëls op 9 augustus 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Laatste fase proefperiode: knip in Bosstraat wordt verplaatst (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Vr. 09 Aug. 2019, Pagina 3)

De proefperiode van 'de knip' in de Bosstraat gaat een laatste fase in met een nieuwe opstelling. De knip wordt verplaatst naar het kruispunt van de Bosstraat met de Doornstraat.

Op 15 mei werd het doorgaand gemotoriseerd verkeer in de Bosstraat een eerste keer geweerd met een knip in de straat. Fietsers, voetgangers en bewoners konden wel nog passeren. “Tussen 15 mei en 15 september wilden we verschillende opstellingen testen”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Ruts (Groen). “Eerst was er een knip aan het begin van de straat. Daarna verhuisde die naar het midden. De komende maand wordt een laatste proefopstelling getest. De knip wordt verplaatst naar het kruispunt van de Bosstraat met de Doornstraat. Deze opstelling blijft behouden tot 15 september, het einde van de proefperiode. Enkel door dit te doen, kunnen we tot een goed onderbouwde oplossing komen, gebaseerd op feiten. Na 15 september evalueren we uiteindelijk alle voor- en nadelen grondig, met oog voor de feedback van de bewoners. Nadien maken we een definitieve keuze voor de Bosstraat.”

Oppositiepartij N-VA begrijpt niet dat het gemeentebestuur blijft werken met de niet-gevraagde knip. “Dé oplossing is een apart fietspad en op de weg links-rechts alternerende bloembakken zodat er effectief maximaal 30 kilometer per uur kan worden gereden, vrachtwagens er zelfs niet aan beginnen en het verkeer niet naar omliggende straten zoals Doorn- en Gaverstraat wordt geduwd”, aldus Koen Daniëls. (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is