Koen Daniëls stemmenkampioen in Waasland (HLN 28/5/2019)

Door Koen Daniëls op 28 mei 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs, Sint-Gillis-Waas

Koen Daniëls stemmenkampioen in Waasland (Het Laatste Nieuws/Waasland, Di. 28 Mei 2019, Pagina 17)

De stemmenkampioen in het Waasland was met voorsprong Koen Daniëls (41) uit Sint-Gillis-Waas. Hij haalde op de lijst voor het Vlaams parlement voor N-VA maar liefst 19.256 voorkeurstemmen.

"Ik ben enorm tevreden met mijn persoonlijk resultaat", reageert Daniëls. "Ik woon niet in een grote stad en heb geen mandaat als schepen of burgemeester en toch haal ik meer voorkeurstemmen dan een monument als Herman De Croo. Ook waren er 2.800 voorkeurstemmen van mijn eigen gemeente, nog meer dan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Onze partij kreeg wel een tik, maar met 35,6% houden we toch heel goed stand. Ik stel ook vast dat de lokale coalitie in Sint-Gillis-Waas van CD&V en Groen hier niet sterker uitkomen."

Als N-VA deel uitmaakt van de Vlaamse regering en de portefeuille onderwijs, wat toch op het verlanglijstje van Bart De Wever staat krijgt, dan wordt Daniëls getipt als favoriet voor een ministerpost. Hij ontpopte zich de voorbije jaren als de onderwijsspecialist. "Als mij onderwijs wordt aangeboden, zal ik niet weigeren. Maar laat ons eerst de coalitiegesprekken afwachten", reageert Daniëls voorzichtig. (PKM)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is