Knoop doorgehakt over nieuwe verkeersmaatregelen Sint-Pauwels (Nieuwsblad 29/10/22)

Door Koen Daniëls op 29 oktober 2022

Knoop doorgehakt over nieuwe verkeersmaatregelen Sint-Pauwels (Het Nieuwsblad*, Za. 29 Okt. 2022, Pagina 2)

Sint-Gillis-Waas heeft een beslissing genomen over de verkeersregeling die het centrum van Sint-Pauwels verkeersveiliger en leefbaarder moet maken. Afgelopen zomer was er een tijdelijke verkeerssituatie met het oog op de terrassen. Na een bevraging wordt het verkeer in de Gentstraat en op de Dries opnieuw in beide richtingen mogelijk.

De inwoners van Sint-Gillis-Waas konden door middel van een bevraging hun mening geven over de tijdelijke regeling in functie van de horecaterrassen in het centrum van Sint-Pauwels. Daarnaast polste het gemeentebestuur ook naar welke verkeerscirculatie de voorkeur heeft en wat andere bekommernissen zijn over de mobiliteit in de omgeving.

Enkele richting behouden

In de loop van volgende week wordt de verkeerscirculatie aangepast en zal er opnieuw verkeer in dubbele richting in de Gentstraat en op de Dries toegelaten worden. In de Mgr. Bermijnstraat blijft de enkele richting behouden richting Gentstraat. Toch voor het gemotoriseerd verkeer, want fietsers kunnen wel in beide richtingen door de straat.

Zone 30

Naast de verkeerscirculatie krijgen dit najaar ook heel wat straten en kruispunten het statuut van zone 30 en komen er begin 2023 parkeerstroken in het eerste deel van de Gentstraat, waardoor er meer ruimte zal zijn voor kruisend verkeer. Het zwaar vervoer wordt eveneens omgeleid, enkel landbouwverkeer en plaatselijk zwaar vervoer zoals vuilnisophaling blijft wel overal toegelaten.

Bij oppositiepartij N-VA zijn ze tevreden met de verkeersmaatregelen, maar betreuren ze tegelijk de gang van zaken. “Tijdens de vorige gemeenteraad in september stelde raadslid Hans Burm enkele vragen omtrent dit thema, maar daar kwam toen geen antwoord op”, aldus fractievoorzitter Koen Daniels (N-VA). “Dat we deze maatregelen nu moeten lezen op Facebook, vinden we niet de juiste gang van zaken. Dat onze vraag toch tot actie heeft geleid, is dan wel weer positief.” (yjs)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is