Herlokaliseren politiepost gaat nieuwe fase in (GvA 11/7/2019)

Door Koen Daniëls op 11 juli 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Herlokaliseren politiepost gaat nieuwe fase in (Gazet van Antwerpen/Mechelen - Waas, Do. 11 Jul. 2019, Pagina 19)

De lokale post Sint-Gillis-Waas van de politiezone Waasland-Noord moet door de verkoop van de Sint-Helenasite in de Blokstraat vanaf december 2019 de werking uitoefenen op een andere locatie.

“Het oude gemeentehuis naast het kasteel De Vaulogé en enkele aansluitende percelen in de Kerkstraat worden omgebouwd tot een nieuwe politiepost”, zegt schepen Wilbert Dhondt (CD&V). “De rest van de site kan worden ingevuld door een private partner. Om het project te coördineren, werd de intercommunale Interwaas aangesteld.”

De gemeenteraad keurde in april een selectieleidraad omtrent de realisatie van de politiepost goed. Op basis daarvan konden geïnteresseerden een aanvraag indienen. “We gingen na of de kandidaten voldeden aan de criteria. De geselecteerde kandidaten ontvingen ondertussen het bestek met onder andere de stedenbouwkundige voorwaarden en kunnen een concreet voorstel indienen”, aldus nog Dhondt.

“We zijn blij dat de politie in onze gemeente aanwezig blijft met een eigen gebouw”, zegt gemeenteraadslid Koen Daniëls (N-VA). “Sommige onderdelen in het bestek zijn volgens ons wel onzorgvuldig uitgewerkt. Zo moet er een garage zijn voor drie auto's, terwijl er in het merendeel hogere politiecombi's geparkeerd moeten worden. Bepaalde onderdelen in het bestek zijn bindend, andere niet. Dat maakt dat er later discussie kan ontstaan.” (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is