Herinrichting N70 wordt lastige twistappel (HLN 18/9/2018)

Door Koen Daniëls op 18 september 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Herinrichting N70 wordt lastige twistappel (Het Laatste Nieuws*, Di. 18 Sep. 2018, Pagina 19)

De bewoners langs de gewestweg N403 in Sint-Pauwels zijn het oplapwerk beu en vragen werk te maken van meer veiligheid en leefbaarheid. Moet de snelheid verlaagd worden van 70 naar 50 kilometer per uur?

CD&V staat volledig achter het ontwerp dat voorligt. "Er komt een zone 50 tot net voorbij de Collemanstraat met een veilige oversteek", zegt burgemeester Chris Lippens. "Daarna volgt een zone 70 tot Kemzeke. Kiezen voor een snelheidsregime van 70 heeft tal van voordelen. Hierdoor zullen de fietspaden volledig gescheiden zijn van de baan. Door vast te houden aan zone 70 krijgen we ook nog een aparte bushalte. Het is veiliger als de bus niet meer op de rijweg halt moet houden. Er komt ook een goed verlichte oversteekplaats aan de Bagonielaan. Alle oversteekplaatsen zijn zeer zichtbaar, met verhoogde middeneilanden, zodat dat de voetganger in twee bewegingen kan oversteken. We hopen om uiterlijk binnen de drie jaar zeker te kunnen starten en zullen blijven ijveren bij het gewest om dit project niet op te schuiven."

N-VA vindt dat er een zone 50 moet zijn op de N403 in de bebouwde kom en aan kruispunten mét oversteekplaatsen. "Het is jammer dat het huidig gemeentebestuur meegaat in het verhaal dat gescheiden fietspaden niet kunnen als de snelheid wordt verlaagd", zegt Koen Daniëls. "Nochtans is dit nu al het geval voor de N70 in Sint-Niklaas. Bovendien kan de gemeente zelf met een aanvullend reglement een snelheidsverlaging invoeren naar 50 per uur aan oversteekplaatsen. We zijn blij dat door onze inspanningen een fietspad komt op de Dries."

Herwin De Kind (Groen-sp.a) is voorstander van gescheiden fietspaden in beide richtingen. "Het snelheidsregime in de Zandstraat moet beperkt worden tot 50 per uur. In overleg met de buurgemeenten moet nagegaan worden of dit op het volledige traject van de N403 kan. Dit biedt meer veiligheid, minder lawaai en uitstoot van fijn stof. Ook moet zwaar verkeer worden geweerd." Erik Maes (De Nieuwe Ploeg) pleit eveneens voor een zone 50 met veilige oversteekplaatsen en gescheiden fietspaden. "Het plaatsen van snelheidsgestuurde verkeerslichten aan belangrijke oversteekplaatsen moet hierbij onderzocht worden." (PKM)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is