“Gemeente te weinig ambitieus bij opmaak veiligheidsplan” (Nieuwsblad 15/11/2019)

Door Koen Daniëls op 15 november 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

“Gemeente te weinig ambitieus bij opmaak veiligheidsplan” (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Vr. 15 Nov. 2019, Pagina 5)

“Het gemeentebestuur is te weinig ambitieus geweest bij de opmaak van het nieuw Zonaal Veiligheidsplan (ZVP) van de politiezone Waasland-Noord”, zegt N-VA Sint-Gillis-Waas. “De aanpak van actuele veiligheids- en overlastproblemen ontbreekt.”

In het ZVP, dat afgelopen donderdag werd voorgesteld tijdens de politieraad, zijn de doelstellingen en beleidsstrategieën vastgelegd van de politiezone voor de komende vijf jaar (2020-2025). Een cruciaal element om dit plan vorm te geven, is de input en visie van elke gemeente. Volgens Koen Daniëls, fractieleider van oppositiepartij N-VA, is de veiligheidsvisie van het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas daarin veel te weinig ambitieus. “Veel inwoners klagen over de toegenomen snelheid in hun straten. Er zijn meer snelheidscontroles nodig, ook buiten de kantooruren. Er moet worden opgetreden tegen zwaar vervoer dat de borden < 3,5 ton negeert.”

“Ook aan het stijgend aantal letselongevallen en woninginbraken moet iets gedaan worden. Verder zie ik nog hiaten in de aanpak van de drugsproblematiek en van zwerfvuil en overlast. In Sint-Gillis-Waas werden er vorig jaar amper 21 GAS-boetes uitgeschreven. Gelukkig zijn er een aantal thema's door buurgemeenten of door de politie zelf wel opgenomen in het zonaal veiligheidsplan. In elk geval kunnen we de inzet van de politie heel sterk appreciëren”, besluit Daniëls. (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is