'Fietsstraat' onveiliger dan ooit (HLN 11/5/2019)

Door Koen Daniëls op 11 mei 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

'Fietsstraat' onveiliger dan ooit (Het Laatste Nieuws/Waasland, Za. 11 Mei 2019, Pagina 39)

Er moeten dringend maatregelen genomen worden om de Nieuwstraat verkeersveiliger te maken. Die vraag klonk gisteren tijdens een ludieke protestactie van N-VA en enkele buurtbewoners. Sinds de heraanleg als fietsstraat rijdt het verkeer er nog sneller dan voordien. Volgens schepen van Mobiliteit Tom Ruts (Groen) zijn er snelheidsremmers op komst.

Bij de heraanleg van de Nieuwstraat werd er gekozen voor een ontwerp waarbij er niet langer een niveauverschil is tussen de rijbaan en het voetpad. Na de voltooiing van de werken kreeg de Nieuwstraat het statuut van fietsstraat. "Maar de praktijk toont anders aan", zegt Koen Daniëls, fractieleider voor N-VA. De partij voerde vrijdag een ludieke actie waarbij ze zelf bloembakken plaatste op de weg om het verkeer af te remmen. "Er moet ook een afscheiding komen tussen het voetpad en de rijbaan want auto's steken nu fietsers voorbij langs het voetpad. Dit creëert zeer gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de voetgangers maar ook voor bewoners. Mensen die uit hun deur stappen op het moment dat een auto voorbijsteekt over het voetpad, dreigen aangereden te worden. Sinds de heraanleg toont de straat nog breder en rechter dan vroeger, waardoor bestuurders nog sneller gaan rijden."

Asverschuivingen

De buurtbewoners sluiten zich daar volmondig bij aan. Steve Yzewyn maakte zelf bordjes met het opschrift 'zone 30'. "Aan het begin van de straat is er wel een wegmarkering met het opschrift fietsstraat maar daarna volgt geen enkele signalisatie meer", legt hij uit. "We vragen met de buurt om dringend werk te maken van asverschuivingen en paaltjes om het voetpad af te schermen. Vroeger hadden we nog een boordsteen maar nu alles op één niveau ligt, is het veel gevaarlijker geworden." Debbie Buys beaamt dit. "Gezinnen met kinderen ervaren zeker niet dat de straat veiliger is geworden. Integendeel. Het verkeer raast sneller dan ooit door de Nieuwstraat."

Schepen van Mobiliteit Tom Ruts (Groen) benadrukt dat de opdracht tot het nemen van maatregelen vorige maand reeds is gegeven. "Met Groen hadden we vorige legislatuur ook felle kritiek op dit ontwerp. Het klopt dat je een zone 30 moet afdwingen. In een fietsstraat is de auto te gast: de auto moet verplicht achter de fietser rijden. De praktijk leert helaas dat nog niet iedereen dit strikt opvolgt en dat zelfs ingehaald wordt door over het voetpad te rijden. Dit is een bezorgdheid van de voltallige gemeenteraad. De administratie heeft opdracht gegeven om rond twee sporen te werken: verkeersveiligheid en dorpsverfraaiing. We gaan het voetpad afschermen en de rijbaan versmallen met grote plantenbakken. Wie wil, kan het peter- en meterschap opnemen van een plantenbak en zelf ook bloemen en kruiden planten. Zo betrekken we de buurt in de zorg voor een mooie en veilige fietsstraat. Tot slot zullen we ook een aantal snelheidsremmende elementen aanbrengen." De bewoners zullen wel nog enkele maanden geduld moeten uitoefenen.

KRISTOF PIETERS ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is