Fietser (92) kritiek na aanrijding met wagen (HLN 18/7/2019)

Door Koen Daniëls op 18 juli 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Fietser (92) kritiek na aanrijding met wagen (Het Laatste Nieuws/Waasland, Do. 18 Jul. 2019, Pagina 19)

In de Reepstraat is een 92-jarige man uit Sint-Niklaas gisteren levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij met zijn fiets werd aangereden door een auto. Hij kwam bij de aanrijding ongelukkig ten val met zijn hoofd op de rijbaan en werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 10.30 uur in de Reepstraat ter hoogte van de oversteekplaats van het fietspad dat parallel loopt naast de Watergang

der Hoge Landen. Een 92-jarige man uit Sint-Niklaas wilde de Reepstraat dwarsen en werd aangereden door een auto. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk maar op deze plaats moeten fietsers wel voorrang verlenen aan het verkeer in de Reepstraat. Mogelijk zag de fietser de auto te laat of niet aankomen. De bestuurster probeerde hem nog te ontwijken maar raakte de man nog wel met de zijspiegel. Het slachtoffer kwam echter heel ongelukkig ten val met zijn hoofd op de rijbaan. "Het slachtoffer heeft veel bloed verloren en is ter plaatse gereanimeerd", zegt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V). "Hij is daarna in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de eerste vaststellingen heeft hij de baan overgestoken zonder te kijken. Hij reed met een elektrische fiets. Het slachtoffer is afkomstig uit Sint-Niklaas. Mogelijk kende hij de verkeerssituatie er niet goed."

Gevaarlijk punt

Volgens buurtbewoners staat de oversteekplaats bekend als een gevaarlijke punt. Verschillende omwonenden vinden dat de maximumsnelheid in de Reepstraat beter verlaagd zou worden van 70 naar 50 km/uur. Ook vinden ze dat de oversteekplaats moet uitgerust worden met betere signalisatie. Koen Daniëls, fractieleider van N-VA, sluit zich daarbij aan. "Er moet een meer uniforme signalisatie komen van de vele oversteekplaatsen. In Sint-Niklaas is er gekozen voor een verhoogde weginrichting op de kruispunten van het spoorwegfietspad maar ook een rode slemlaag zou al veel verschil maken. Hier staan echter niet eens lijnen op de rijbaan en evenmin een bord om chauffeurs te waarschuwen dat ze een fietsoversteek naderen. Omgekeerd staan er voor fietsers enkel haaientanden op het pad om aan te duiden dat ze voorrang moeten verlenen."

Volgens burgemeester Maaike De Rudder is het de eerste keer dat er een ernstig ongeval gebeurd is op deze plaats. "We zullen echter zeker onderzoeken of er bijkomende signalisatie moet geplaatst worden en ook een poorteffect of asverschuiving hoort tot de mogelijkheden. Maar we kunnen dit niet doen aan elke oversteekplaats. Fietsers moeten natuurlijk in de eerste plaats wel de voorrangsregels respecteren", besluit de burgemeester.

KRISTOF PIETERS ■


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is