Extra wastafels in De Klimop (GvA + TV Oost)

Door Koen Daniëls op 16 mei 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Extra wastafels in basisschool De Klimop (Gazet van Antwerpen/Mechelen - Waas, Za. 16 Mei 2020, Pagina 34)

Het oudercomité van de vrije basisschool De Klimop, met vestigingen in de Kerkstraat en op het Hoogeinde in Sint-Gillis-Waas, stak de handen uit de mouwen om de school te voorzien van extra wastafels.

“Door het coronavirus moeten de kinderen hun handen zeer regelmatig wassen. Er zijn op school wastafels in de toiletten, maar dat zou zeer veel tijd in beslag nemen omdat niet alle leerlingen dan tegelijk hun handen mogen wassen”, zegt Koen Daniëls, de secretaris van het oudercomité en initiatiefnemer.

Vorig weekend werd Daniëls' tekening omgezet in een eerste model en ondertussen werden er vijftien extra wasbakken gemaakt door enthousiaste mama's en papa's, voorzien van zelfsluitende kranen én de nodige schutsels om de afstand te bewaren. Op de vraag of hij fulltime wastafelbouwer wil worden, antwoordt Daniëls met een knipoog: “Ik knutsel graag, maar er zijn er in ons oudercomité velen die daar nog veel bedrevener in zijn. Dat heb ik alvast gemerkt bij het monteren.”

Voorzitter van het oudercomité Tom Bolssens vult aan: “We zijn blij dat we met ons oudercomité, dankzij onze acties en de bijdrage van velen, de school in deze rare tijden kunnen steunen en op die manier ook kunnen bedanken voor alle inspanningen die het levert.” (gvdv)

Ook TV Oost kwam een kijkje nemen : 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is