Extra vervoer om iedereen naar vaccinatiecentrum te krijgen (Nieuwsblad 16/3)

Door Koen Daniëls op 16 maart 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit Waasland, Sint-Gillis-Waas

Extra vervoer om iedereen naar vaccinatiecentrum te krijgen (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Di. 16 Mar. 2021, Pagina 3)

De gemeentebesturen van Sint-Gillis-Waas en Stekene voorzien samen met vervoersmaatschappij De Lijn in extra vervoer voor minder mobiele mensen naar het vaccinatiecentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.

Mensen met een beperkt inkomen die slecht ter been zijn, kunnen in Sint-Gillis-Waas al langer terecht bij de Minder Mobielen Centrale (MMC). Voor de vaccinatiecampagne wordt de vervoersdienst, die stoelt op vrijwilligers, uitgebreid. “De werking wordt verruimd naar het grondgebied van Stekene”, melden burgemeesters Maaike De Rudder (CD&V) van Sint-Gillis-Waas en Stany De Rechter (GeBe) van Stekene. “Alle tachtigplussers met een beperkt inkomen kunnen gebruikmaken van de MMC, ongeacht hun fysieke toestand.”

Ook de handicars van de gemeente Sint-Gillis-Waas en Zorg Stekene worden ingezet. Alle chauffeurs die in opdracht van de MMC, Zorg Stekene of van de handicar in Sint-Gillis-Waas verplaatsingen maken naar het vaccinatiecentrum, ontvangen een vrijwilligersvergoeding. “Op die manier tonen we onze waardering voor de inzet van de huidige en nieuwe vrijwillige chauffeurs”, aldus de burgemeesters.

Nieuwe bushalte

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft dan weer in een nieuwe bushalte voorzien aan de ingang van de Houtvoortsite in Sint-Gillis-Waas. Die bevindt zich op wandelafstand van het vaccinatiecentrum in De Route.

Oppositiepartij N-VA van Sint-Gillis-Waas roept het gemeentebestuur op om minder mobiele mensen kosteloos te vervoeren naar het vaccinatiecentrum. Volgens fractievoorzitter Koen Daniëls is een bushalte in de Houtvoortstraat voor veel mensen ook geen oplossing. “Een wandeling van aan die halte tot aan De Route is exact 600 meter. Voor heel wat senioren is dat geen haalbare kaart”, meent Daniëls. (bfs)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is