Extra verkeerslicht maakt kruispunt Kronenhoekstraat veiliger (HLN 21/05/2019)

Door Koen Daniëls op 21 mei 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Extra verkeerslicht maakt kruispunt Kronenhoekstraat veiliger (Het Laatste Nieuws, Di. 21 Mei 2019, Online)

Er is een extra verkeerslicht geplaatst op het kruispunt van de Kronenhoekstraat met de Kerkstraat. Er deden zich namelijk geregeld gevaarlijke situaties voor als een lijnbus stilstond.

Deze week werden de verkeerslichten in de Kronenhoekstraat omgebouwd naar een energiezuinige LED-installatie. Op vraag van oppositiepartij N-VA maakte het gemeentebestuur van die ombouw meteen gebruik om ter hoogte van de vrije basisschool De Klimop een extra verkeerslicht te plaatsen. “Dat komt de zichtbaarheid en dus de verkeersveiligheid ten goede, vooral wanneer de bus stopt aan de bushalte”, zegt schepen van mobiliteit Tom Ruts (Groen).

De N-VA fractie had het probleem op de gemeenteraad geschetst. Het verkeerslicht op de hoek van de straat was door de stilstaande bus vaak niet zichtbaar voor die achterliggende auto’s. Chauffeurs staken hierdoor voorbij terwijl het licht op rood stond. Regelmatig moesten voetgangers op het laatste moment wegspringen.

Op voorstel van Koen Daniëls (N-VA) werd nu een bijkomend verkeerslicht geplaatst aan de overkant van de straat. Op die manier ziet het verkeer achter de bus wanneer het rood is en voetgangers oversteken.

Kristof Pieters ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is