Eindelijk fietspad aangelegd (Nieuwsblad 10/6/20)

Door Koen Daniëls op 10 juni 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Eindelijk fietspad aangelegd (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Wo. 10 Jun. 2020, Pagina 4)

Op de provinciale baan N403 aan de Dries in het centrum van Sint-Pauwels is de aanleg van een fietspad (eindelijk) begonnen. Jarenlang beweerde het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas dat er op die plek geen fietspad mocht komen omdat het stenen bushok op de Dries beschermd zou zijn door het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. Vlaams Parlementslid en fractieleider in de gemeenteraad Koen Daniëls (N-VA) doorprikte die bewering.

“Bij het begin van mijn nieuwe ambtstermijn als parlementslid heb ik bevoegd minister Geert Bourgeois (N-VA) daarover bevraagd en die liet me duidelijk weten dat het bushok geen enkele erfgoedwaarde heeft en dus mag worden afgebroken. Op basis daarvan ben ik dan ook bij toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) blijven aandringen op de aanleg van een fietspad op die plaats. Ik ben blij dat het er nu eindelijk komt.”

In de Facebookgroep Veilig Sinpals reageren bewoners opgetogen. “Een van de dingen waar we voor gestreden hebben, wordt werkelijkheid”, zegt Wendy Maes. “Wel is het jammer dat het verkeerslicht nu achter een boom staat, waardoor dat pas zichtbaar wordt als je al aan het verkeerslicht bent. Er wordt wel nog een licht boven de rijweg geplaatst.” (gvdv)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is