“Dit vind ik ongezien en gewoon gortig” (GvA 10/4/2019)

Door Koen Daniëls op 10 april 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

“Dit vind ik ongezien en gewoon gortig” (Gazet van Antwerpen/Mechelen - Waas, Wo. 10 Apr. 2019, Pagina 19)

Het al dan niet afschaffen van de voorrang van rechtsregel heeft in Sint-Gillis-Waas geleid tot een ongezien politiek spelletje.

N-VA voegde op 29 maart een bijkomend punt toe aan de agenda van de gemeenteraad van 4 april. Onderwerp van het door N-VA-raadslid Nico De Wert toegevoegde punt: inventarisatie, analyse en aanpak van kruispunten met voorrang van rechts. De toevoeging van het punt aan de agenda werd uitvoerig uiteengezet met voorbeelden en daarnaast ook nog eens geïllustreerd met foto's.

Weggestemd

Toen het agendapunt ter sprake kwam en er gestemd moest worden, stemden CD&V en Groen tegen. “Dit moet bekeken worden in een ruimer mobiliteitsplan”, was hun argumentatie. Groot was de verbazing van N-VA toen ze vernamen dat schepen van Mobiliteit Tom Ruts (Groen) op een persconferentie van het schepencollege een uur voor de gemeenteraad volgend statement deed: “Sint-Gillis-Waas zal nog dit jaar analyseren of het zinvol is om de voorrang van rechts af schaffen. Ik voerde een aantal voorbereidende gesprekken daarover. Het wordt alvast een grote uitdaging qua planning en logistiek. Het gaat om heel veel kruispunten waar we -bij ­afschaffing van de regel- de signalisatie moeten aanpassen.”

Woedend

“Ik ben woedend”, reageert gemeenteraadslid KoenDaniëls (N-VA). “CD&V en Groen stemmen ons aanvullend punt rond de voorrang van rechts weg in de gemeenteraad, maar zeggen daarna in een persbericht dat ze de problematiek willen analyseren. Ze kopiëren gewoon schaamteloos ons voorstel. Ik heb al veel meegemaakt in de politiek, maar dit vind ik ongezien en gewoon gortig.” (gvdv)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is