Dan toch onderzoek naar woonwagenterrein: “Arrogant dat de gemeente hiermee doorgaat” (Nieuwsblad 19/11/2019)

Door Koen Daniëls op 19 november 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Dan toch onderzoek naar woonwagenterrein: “Arrogant dat de gemeente hiermee doorgaat” (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Di. 19 Nov. 2019, Pagina 5)

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas is dan toch gestart met een openbaar onderzoek om een residentieel woonwagenterrein in te richten op de Heykavel in De Klinge. Nochtans was er in het verleden al heel wat protest van omwonenden én vernietigde de Raad van State het arrest om de bestemming van de grond te wijzigen.

“Het terrein voorziet zes plaatsen voor woonwagens, die drie aan drie met de voorzijde naar elkaar zullen worden geplaatst”, zegt schepen Herwin De Kind (Groen). “Bij elke plaats is een bergruimte en een sanitair blok. Het terrein wordt afgebakend door een twee meter hoge afsluiting. De parkeerplaatsen zijn vlakbij de ingang van het terrein aan de Kapelledreef. Kriskras door het woonwagenpark, op een hoogte van ongeveer 10 meter, loopt een pergola in de vorm van een lichte betonnen constructie uit prefab-bouwmaterialen.”

N-VA is niet te spreken over de gang van zaken. “Het getuigt van een onwaarschijnlijke arrogantie dat het gemeentebestuur hier toch mee verder gaat”, zegt fractieleider Koen Daniëls. “Het schepencollege blijft de meer dan driehonderd bezwaarschriften van omwonenden uit De Klinge en een arrest van de Raad van State dat het bestemmingsplan (RUP) heeft vernietigd, naast zich neerleggen.”

Eventuele werken aan het terrein worden pas uitgevoerd nadat de gemeente een positief advies heeft gekregen van de Vlaamse overheid over de subsidiëring voor de inrichting van het terrein. Dit zou het geval moeten zijn in het voorjaar 2020. De uitvoeringstermijn wordt op een half jaar geraamd, de kostprijs op 330.000 euro. Het openbaar onderzoek loopt intussen nog tot en met 12 december. (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is