Busje mag geen wc-papier meer verkopen (Nieuwsblad 25/03/2020)

Door Koen Daniëls op 25 maart 2020, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Busje mag geen wc-papier meer verkopen (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Wo. 25 Mar. 2020, Pagina 1)

Sinds enkele dagen staat in de Trompwegel in De Klinge een witte bestelwagen waar je wc-papier, keukenrollen en ontsmettingsgel kan kopen. Dinsdag moest de handel dan toch stopgezet worden.

'Een pak wc-papier, 32 rollen voor 20 euro, een ontsmettingsgel voor handen van 500 milliliter voor 17,5 euro, een rol groot keukenpapier voor 4,50 euro. U kan ook betalen met bancontact.' Dat stond er te lezen op een bestelwagen geparkeerd in de Trompwegel. Veel inwoners reageerden afkeurend op het initiatief. Op de sociale media vallen dan ook regelmatig de woorden “schandalig”, “profiteurs” en “woekerprijzen”.

Burgemeester Maaike De Rudder (CD&V) werd op het hoogte gesteld en stuurde de politie langs bij de eigenaars van de bestelwagen. Die kon in eerste instantie niks doen tegen de handelaars. “Een van hen kon een handelaarskaart voorleggen, zij doen dus aan ambulante handel en mogen dus verkopen”, zegt burgemeester De Rudder. “De politie stelde ook vast dat er verkocht wordt aan inkoopprijzen, geen woekerprijzen. Samen met andere burgemeesters namen we een besluit dat we geen kramen meer toelaten, maar we kunnen het niet verbieden als ze op hun oprit staan.”

Ondertussen is het handeltje toch opgedoekt. Dat gebeurde nadat Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Koen Daniëls (N-VA) de burgemeester erop had gewezen dat ambulante handel van niet-voedingswaren verboden is. De burgemeester verbood het handeltje dan ook. (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is