Baangrachten eindelijk geruimd (Nieuwsblad 11/12/18)

Door Koen Daniëls op 11 december 2018, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

Baangrachten worden geruimd om wateroverlast tegen te gaan (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Di. 11 Dec. 2018, Pagina 1)

Het gemeentebestuur is samen met de firma Van Boxel begonnen met het ruimen van de baangrachten om wateroverlast tegen te gaan.

“Dat gebeurt met een freesmachine in combinatie met een zuigwagen”, zegt schepen van Waterbeleid Chantal Vergauwen (CD&V). “De frees zorgt voor de herprofilering van de gracht, waarbij er vrij rechte oevers ontstaan. De combinatie met de zuigwagen vermijdt dat het water en/of slib op de weg terecht komt.”

“De overeenkomst met Van Boxel loopt over vier jaar. Binnen die periode worden de belangrijkste baangrachten gemaaid en geruimd. Indien nodig, worden de werken uitgebreid naar alle baangrachten, zodat er een cyclus ontstaat waarbij alle grachten om de zeven à acht jaar geruimd worden. Het maaien van de oevers moet jaarlijks gebeuren. Het ruimen van de grachten is één van onze preventieve maatregelen tegen wateroverlast.”

“De gemeente neemt na jaren aandringen van onze partij eindelijk haar verantwoordelijkheid”, reageert KoenDaniëls, woordvoerder van oppositiepartij N-VA. “Als N-VA zouden we de regelmaat wel hoger zetten dan één keer in de zeven à acht jaar. Goed onderhouden baangrachten kunnen veel water vasthouden en de stortkosten bij regelmatig onderhoud liggen lager.” (gvdv)

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is