Alle culturele symbolen én kledij toegelaten in gemeentescholen (GvA 29/8/2019)

Door Koen Daniëls op 29 augustus 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs, Sint-Gillis-Waas

Alle culturele symbolen én kledij toegelaten in gemeentescholen (Gazet van Antwerpen/Mechelen - Waas, Do. 29 Aug. 2019, Pagina 21)

In de gemeentescholen van Sint-Gillis-Waas zijn vanaf 1 september alle levensbeschouwelijke symbolen zoals de hoofddoek toegelaten, én ook alle kledij eigen aan een bepaalde cultuur. Dat staat in de afsprakennota die de CD&V/Groen-sp.a-meerderheid goedkeurde op de gemeenteraad.

“In plaats van neutraal onderwijs waarbij alle leerlingen gelijk zijn, kan men zich dus in alle gemeentescholen van Sint-Gillis-Waas zo kleden dat men zich duidelijk onderscheidt en zelfs afzet van andere leerlingen”, zegt KoenDaniëls van oppositiepartij N-VA. “Op leerlingen die gekleed als Hells Angel, met een verenband verwijzend naar hun Indiaanse roots, of met een jas met een Vlaamse Leeuwenvlag naar school komen is geen opmerking door leerkrachten en directies mogelijk. Modische bewegingen om zich te distantiëren van andere leerlingen, mag dan weer niet. ­Pure kafka. Het bestuur wil neutraliteit, maar laat tegelijk alle levensbeschouwelijke en culturele tekenen toe”, aldus Daniëls.

Burgemeester De Rudder (CD&V): “We wijzigen niets aan de afsprakennota.”

(gvdv)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is