50 km/uur in Zand- en Potterstraat? (Nieuwsblad 11/4/2019)

Door Koen Daniëls op 11 april 2019, over deze onderwerpen: Sint-Gillis-Waas

50 km/uur in Zand- en Potterstraat? (Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland, Do. 11 Apr. 2019, Pagina 2)

De gemeenteraad keurde een voorstel van Koen Daniëls (N-VA) goed om Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) een definitieve goedkeuring te vragen. “Ons gemeentebestuur stemde tot voor kort zelf in met 70 km/u. Daarom wou het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) niet akkoord gaan met een verlaging tot 50 km/u”, zegt Wendy Maes van het actiecomité Veilig Sinpals. “Adviezen van N-VA om een aanvraag te doen rechtstreeks bij de minister werden steeds genegeerd. Dus zaten we met de situatie dat de gemeente tijdelijke borden 50 km/uur rechtzette en het MOW de borden telkens terug neer legde. Maandag vond een overleg plaats tussen de verschillende partijen in onze gemeente. Op de jongste gemeenteraad legde Daniëls een nieuw en uitgewerkt voorstel op tafel, dat hij vooraf met het kabinet van minister Weyts had overlegd.

De logica 'waar fietspaden vlak naast de rijbaan liggen in de Zandstraat en de Potterstraat wordt het 50 km/u', zette hij daarbij op papier. Het kabinet liet verstaan met die logica te kunnen instemmen. Om dit snel te kunnen realiseren, keurde de voltallige gemeenteraad het voorstel van Daniëls goed om aan minister Weyts een definitieve goedkeuring te vragen”, aldus nog Maes.

Het ziet er dus naar uit dat in de Zandstraat en in de Potterstraat tot aan de bocht van de voormalige Brantano de tijdelijke borden 50 km/uur binnenkort vervangen zullen worden door definitieve exemplaren. (gvdv)

gvdv ■

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is